Kyushu University Institute for Asian and Oceanian Studies (Q-AOS) Symposium 2021: “Past, Present and Future of the City— What does the next 100 years look like?” held from October 13th to 14th, 2021

As part of Kyushu University Asia Week 2021, which ran from October 13th to 27th, the Kyushu University Institute for Asian and Oceanian Studies (Q-AOS) hosted the symposium “Past, Present and Future of the City—What does the next 100 years look like?” on October 13th and 14th.

The symposium aimed to promote interdisciplinary research and educational activities through exchanges traversing academic and international boundaries.

As the global population migrates to urban centers, the success of Sustainable Development Goals (SDGs) in such as poverty, climate change, healthcare, and education will hinge on how cities evolve and grow. The title of the 2021 symposium was decided based on a shared understanding that initiatives implemented at the city and regional levels will prove crucial for the success of urban centers over the next century.

Due to the ongoing COVID-19 pandemic, this year’s symposium was held online. On the first day, leading experts and Kyushu University faculty members held guest lectures and panel discussions to highlight strategies and challenges for urban sustainability in the Asia and Oceania region. For the second day, academic researchers were joined by business leaders to give presentations across six thematic group sessions to facilitate interdisciplinary and integrative discussions between researchers from different fields of expertise.

The two-day online symposium saw more than 400 people in attendance in all of the sessions, with lively discussions following each session’s thought-provoking presentations, helping to further a dialogue on how cities will continue to evolve over the next century.

Find out more about the symposium in the program

Kyushu University website articles

Greeting from Prof. Akira Harata, Q-AOS Deputy Director General

Invited Speaker: Prof. Shin-Ichi Tanabe, Waseda University